Υπηρεσία εξυπηρέτησης και υποστήριξης πωλήσεων με οθόνη LED Silutech

Υπηρεσία εξυπηρέτησης και υποστήριξης πωλήσεων με οθόνη LED Silutech

Μακροπρόθεσμα πολύτιμα πράγματα: η λέξη-στόμα κτίριο, το κτίριο της μάρκας, η στρατηγική αξία και ούτω καθεξής, είναι η τάση της επιχείρησης, είναι η δράση της θέσης της επιχείρησης σε μακροπρόθεσμη θέση.

Silutech LED Display Sales Service και Υποστήριξη Factory

(1) Δημιουργία του SiluTech Word-of-mouth

Για να οικοδομήσουμε δημόσιο έπαινο, το πιο σημαντικό είναι να κλείσουμε την απόσταση με τους καταναλωτές και να πάρουμε την εύνοιά τους.

Ο απλούστερος και αποτελεσματικότερος τρόπος είναι να αυξηθούν οι πιθανότητες της εμπειρίας των καταναλωτών στα προϊόντα και της αίσθησης της μάρκας μέσα από ορισμένες ειδικές δραστηριότητες δημοσίων σχέσεων. Ειδικότερα, σε απροσδόκητες περιστάσεις, οι καταναλωτές αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να επικοινωνήσουν μαζί τους, να αυξήσουν την εταιρική τους ταυτότητα και τη συμμετοχή τους σε μάρκες.

Ομάδα πωλήσεων με οθόνη LED Silutech

(2) κτίριο σήματος Silu

Το κτίριο της μάρκας και το κτήριο λέιζερ είναι αμοιβαία ενισχυτικά. Είναι όλα να καταλάβουν τους εγκεφάλους των καταναλωτών. Ωστόσο, η λέξη-στόμα επικεντρώνεται περισσότερο στο " να είναι ευγενικοί σε άλλους " και να πάρει καλές εντυπώσεις. Μάρκα, η έμφαση είναι να καθοριστεί μια αξία και να εξαπλωθεί η αίσθηση της αξίας.

(3) Στρατηγική αξία Silu

Κάποτε, οι εταιρείες παγωτών σπάνια διαφημίζουν έξω το καλοκαίρι. Αλλά το " στρατηγική μάρκετινγκ κατά εποχής " ενός εμπορικού σήματος, το οποίο ξεκινά τη διαφήμιση το χειμώνα, κορυφές την άνοιξη και σταματά σταδιακά το καλοκαίρι, έχει επιτύχει μεγάλη επιτυχία τόσο από άποψη κόστους όσο και από άποψη αποτελέσματος. Αυτή είναι η στρατηγική μάρκετινγκ εκτός εποχής με στρατηγικό όραμα. Κατά την είσοδο στην εποχή αιχμής, κατέλαβε τα στρατηγικά διοικητικά ύψη μπροστά από το χρόνο. Τελικά, αυτή η στρατηγική συμπεριφορά εξελίχθηκε σε ένα μοντέλο μάρκετινγκ βιομηχανίας. Αυτό είναι το βασικό κομμάτι του μάρκετινγκ εκτός εποχής.

Προετοιμαστείτε για το μάρκετινγκ σεζόν αιχμής (Υπηρεσία πωλήσεων και υποστήριξης πωλήσεων LED της Silutech)

 " Πραγματοποίηση κερδών σε περίοδο αιχμής και αύξηση της δυναμικής της εκτός εποχής " , αλλά ο απώτερος στόχος των επιχειρήσεων είναι να κερδίσουν κέρδη και η επίτευξη της ορμής εξυπηρετεί και αυτόν τον απώτατο στόχο. Επιπλέον, η εκτός εποχής είναι η off-season στο τέλος της σεζόν, " βιασύνη για αυξήσεις στην εποχή αιχμής, βιασύνη για μειώσεις στην εκτός εποχής " , " προσαύξηση " είναι πάντα μεγαλύτερη από " μειώσεις " . Είναι πάντα ευκολότερο να ληφθεί " προσαυξήσεις " από το να αρπάξει τα τρόφιμα από έναν αντίπαλο γυμνό. Επιπλέον, το μάρκετινγκ εκτός εποχής είναι μερικές φορές απλήρωτο. Ένα πολύ απλό παράδειγμα: ο Χειμώνας ξοδεύει αρκετές φορές την προσπάθεια να πουλήσει ψυγεία, αρπάζοντας ίσως το καλοκαίρι.

Ως εκ τούτου, η αγορά εκτός εποχής δεν είναι ποτέ το κύριο πεδίο μάχης εναντίον αντιπάλων. Η προσοχή στην εμπορική προώθηση εκτός εποχής στοχεύει, εκτός από την προαναφερθείσα κατάλληλη προώθηση πωλήσεων και την επιδίωξη μακροπρόθεσμων συμφερόντων, κυρίως για την υπηρεσία αιχμής. Τα κέρδη του " την ήττα και την αυτοκαταστροφή του εχθρού " αποτελούν μόνο στρατηγικά οφέλη και τακτικές κρίσεις και η επιμονή των μακροπρόθεσμων συμφερόντων είναι μόνο η ανάγκη για βιώσιμη επιχειρηματική λειτουργία των επιχειρήσεων.

Silu Τεχνολογία LED Εμφανίζει

Έτσι, πώς να προετοιμάσει το Silu για την εποχή αιχμής;

1) Εστίαση σε πρωτοποριακές εργασίες μάρκετινγκ

Στην περίοδο αιχμής, το περιορισμένο προσωπικό πωλήσεων των επιχειρήσεων μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τους περιορισμένους πελάτες μέσω περιορισμένων διαύλων πωλήσεων. Κάτω από την κόπωση των καθιερωμένων καναλιών και την εδραιωμένη επιχειρηματική δραστηριότητα των πελατών, υπάρχει ελάχιστη ενέργεια και χρόνος για την ανάπτυξη νέων καναλιών και νέων πελατών. Στην εκτός εποχής, αν περιμένουμε την εποχή αιχμής, το καλύτερο αποτέλεσμα είναι ότι όταν έρθει η περίοδος αιχμής, τα κανάλια πωλήσεων και οι πελάτες παραμένουν στο αρχικό επίπεδο και οι επιδόσεις των πωλήσεων παραμένουν στάσιμες. Πιθανότατα, οφείλεται στην αύξηση των ανταγωνιστών ή στην πρόοδο της εμπορίας των ανταγωνιστών. Όταν φτάσει η νέα περίοδος αιχμής, τα αρχικά κανάλια πωλήσεων συρρικνώνονται, οι πελάτες μειώνονται και οι επιδόσεις των πωλήσεων μειώνονται δραματικά. .

Ως εκ τούτου, εκτός από την ανάλυση, την ταξινόμηση και τη διαχείριση των υπαρχόντων πελατών, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διερευνούν ενεργά νέα κανάλια μάρκετινγκ, να αναπτύσσουν νέους πελάτες και αγορές, συγχρόνως να συνοψίζουν την εμπειρία και τα μαθήματα, να προγραμματίζουν το επόμενο πρόγραμμα ανάπτυξης της αγοράς , και την κατάρτιση προσωπικού μάρκετινγκ.

(2) Έλεγχος της αποδοχής από τους καταναλωτές της τιμής και της αξίας του προϊόντος

Οι καταναλωτές τείνουν να είναι πιο ευαίσθητοι στις δικές τους δαπάνες και τις τιμές των προϊόντων τους εκτός εποχής, οπότε είναι η καλύτερη στιγμή για να δοκιμάσετε την τιμή του προϊόντος και την αποδοχή αξίας. Δοκιμάστε την αποδοχή νέων προϊόντων από τους καταναλωτές και τις τιμές για μεγάλες εθνικές διαφημιστικές δραστηριότητες όταν έρχεται η περίοδος αιχμής. Η εμπειρία του προσωπικού μάρκετινγκ της Nestle είναι: " Εάν οι καταναλωτές μπορούν να αποδεχθούν τα νέα προϊόντα που προσφέρετε και την τιμή των νέων προϊόντων στην εκτός εποχής περίοδο, οι δραστηριότητες μάρκετινγκ νέων προϊόντων στην εποχή αιχμής θα είναι σχετικά απλές. "

Σε γενικές γραμμές, η δοκιμή του μάρκετινγκ εκτός εποχής είναι χαμηλού κινδύνου και δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στο αρχικό μείγμα προϊόντων των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, το κόστος των καναλιών, της διαφήμισης και της εφοδιαστικής είναι σχετικά χαμηλότερο.

(3) Ρύθμιση επιπέδου αποθέματος

Η υπερβολική απογραφή αποτελεί τεράστια οικονομική πίεση και λειτουργικό κίνδυνο για τις επιχειρήσεις. Εάν βρίσκονται στα χέρια των διανομέων, είναι πιθανό να μειώσουν δραματικά τις τιμές για να καθαρίσουν το απόθεμά τους, προκειμένου να μειώσουν την πίεση αποθεμάτων. Ωστόσο, όταν έρχεται η περίοδος αιχμής, το επίπεδο απογραφής είναι πολύ χαμηλό, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει τις επιχειρήσεις να μην μπορούν να αντιληφθούν την ξαφνική αύξηση της ζήτησης.

Quik σύνδεσμος προς   Υπηρεσία εξυπηρέτησης πωλήσεων με οθόνη LED Silutech και υποστήριξη και Αρχική σελίδα

Το μερίδιο αυτό το πόστο:

Στείλτε μας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ωρα εργασίας :
8:00-22:00(ώρα Πεκίνου)
Fax :
86-0755-23243136
Τηλέφωνο :
86-1371-7004700(Ο χρόνος εργασίας)
E - :
saga@atsilu.com
Διεύθυνση Εργοστασίου :
4F, Κτίριο 1, Βιομηχανική Ζώνη Lebao, Fengxin Road, Guangming, Shenzhen, Κίνα
contact us